Van cijfers tot data: werken binnen Finance in de kinderopvang

Van cijfers tot data: werken binnen Finance in de kinderopvang

Binnen Samenwerkende Kinderopvang hebben we niet alleen pedagogisch medewerkers in dienst die liefdevol voor de kinderen zorgen, maar ook een team van collega’s die achter de schermen van alles regelen. Zij maken roosters, stellen beleidsplannen op, sluiten contracten af én beheren de financiën. Frits werkt sinds november als assistent controller op de afdeling Finance en zoekt nog een leuke nieuwe collega!

Hoe vind jij het om als assistent controller bij Samenwerkende Kinderopvang te werken?

“Ik heb het erg naar mijn zin! Ik vind het uitdagend om met cijfers en data de bedrijfsvoering te optimaliseren. Het meest uitdagende is om alles zo goed en nauwkeurig mogelijk aan te leveren. Dat wordt steeds makkelijker wanneer je meer ervaring opdoet en door goed te begrijpen wat je aan het doen bent. Er zijn genoeg mogelijkheden om eigen input aan data te geven en zelf dingen te ontwikkelen. Zo heb ik bijvoorbeeld het rekening couranten overzicht geautomatiseerd. Dat soort eigen inbreng en een frisse blik worden hier gewaardeerd.”

Welke opleiding heb je gevolgd om dit werk te kunnen doen?

“Ik heb mbo Bedrijfsadministratie gedaan en daarna de ASCO, de assistent controller opleiding. Dat is een éénjarige opleiding die je naast je werk doet. Ik wilde graag doorgroeien en meer de diepte in. Nu leer ik veel in de praktijk tijdens het werk. We werken bijvoorbeeld met 43 verschillende bv’s, dat was in het begin best wennen. Maar die afwisseling en uitdaging maakt het werk juist leuk.”

Waarom koos je voor werken in de kinderopvangbranche?

“Mijn zus werkt al jaren met veel plezier bij Topkids Kinderopvang en wees mij op een vacature. Ik zie de toegevoegde waarde van werken in deze sector. Daarbij is het ook goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling om eens in een andere sector te werken.”

Hoe zou je de werksfeer omschrijven?

“Ik werk in een fijn en open team, met managers die altijd willen meedenken. Er wordt hard gewerkt, maar we zijn ook in voor een grapje. Op ons servicebureau hebben we gezamenlijke lunches en regelmatig een borrel, zo leer je je collega’s ook van een andere kant kennen. Er is ook goed contact met de andere afdelingen waar we mee samenwerken, zoals HR en planning.”

Wat zijn belangrijke eigenschappen voor je nieuwe collega?

“Affiniteit met cijfers staat natuurlijk voorop. Daarnaast iemand die secuur kan werken, gedreven is en niet bang om vragen te stellen waar nodig.”

Hoe zie je jouw toekomst op werkgebied?

“Ik zou uiteindelijk willen doorgroeien naar financial controller of business controller en daarvoor een training of cursus doen. Dit kan altijd besproken worden binnen de organisatie, er zijn voldoende mogelijkheden binnen Samenwerkende Kinderopvang!”

Wil jij net als Frits een steentje bijdragen aan de kinderopvang, waar je veel leert en goede doorgroeimogelijkheden hebt? Bekijk dan meteen onze vacature Assistent Controller.

0 reacties

Deel deze informatie eenvoudig via: