Samenwerkende Kinderopvang biedt alle medewerkers Vitaliteitsprogramma

SKO Vitaliteitsprogramma

Gratis naar de sportschool (en nog veel meer)!

In een tijd van krapte op de arbeidsmarkt en hoge werkdruk heeft Samenwerkende Kinderopvang een unieke overeenkomst afgesloten met SportCity.

Op donderdag 13 oktober vond live de online kick-off plaats ten behoeve van de 2.500 medewerkers van alle kinderopvangorganisaties die zijn aangesloten bij Samenwerkende Kinderopvang.

Bram van Dijk, managing director van SportCity geeft aan dat het vitaliteitsprogramma veel meer is dan een abonnement om één van de 113 SportCity-sportscholen te bezoeken. “Het complete programma biedt, onder de naam Hart van de Zaak, onder andere ook workshops met voedings-, stress- en slaapcoaches, sessies met een fysiotherapeut, maar mogelijk ook de gezamenlijke deelname aan een sportevenement, zoals bijvoorbeeld een Mud Run.”

Corona Koek, algemeen directeur van Samenwerkende Kinderopvang, benadrukt dat zij zich met dit Vitaliteitsprogramma niet wil opstellen als de bemoeizuchtige werkgever die haar medewerkers iets wil opdringen. “Het mooie aan het programma is dat het veel diversiteit en keuzevrijheid biedt. Als medewerker kun jij zelf bepalen wat vitaliteit voor jou betekent en van welke onderdelen van het programma jij gebruik kunt maken. Of je nu een keer gebruik wil maken van een wandelcoach of vijfmaal per week naar de sportschool wil. Je kunt er alle kanten mee op! We hopen daarmee dat het voor iedereen waardevol is.”

Ondanks de keuzevrijheid die het vitaliteitsprogramma biedt, legt Corona de lat hoog op het moment dat haar wordt gevraagd wanneer het programma volgens haar succesvol is. “Mijn allergrootste droom zou zijn als alle medewerkers van Samenwerkende Kinderopvang in dit eerste jaar op hun eigen manier minstens één onderdeel van het programma hebben ingezet en daar voor hun gevoel iets mee hebben gewonnen. Als we al die fijne medewerkers, die ons vak zo goed neerzetten, op hun eigen manier allemaal een stukje lekkerder in hun vel krijgen, dan is het echt een feest!”

Bram beklemtoont dat datgene dat Samenwerkende Kinderopvang hiermee aanbiedt, de medewerkers echt iets geeft om trots op te zijn. Hij is ook benieuwd wie er de komende tijd binnen de organisatie opstaan als ambassadeur van dit programma en elkaar ook gaan enthousiasmeren om gebruik te maken van onderdelen ervan. Corona vult aan dat we die ambassadeursrol vanuit Samenwerkende Kinderopvang, de aangesloten organisaties en de enthousiaste HR managers ook actief zullen oppakken om die olievlekwerking zo snel mogelijk te realiseren.

De overeenkomst die Samenwerkende Kinderopvang heeft afgesloten houdt in dat bestaande en nieuwe medewerkers de komende drie jaar kosteloos gebruik kunnen maken van het vitaliteitsprogramma Hart van de Zaak. In ieder geval voor het eerste jaar is daarbij ook geregeld dat er gratis onbeperkt gebruik kan worden gemaakt van de faciliteiten van alle clubs van SportCity in Nederland.

0 reacties

Deel deze informatie eenvoudig via: